Ny publikasjon: Beredskapsanalyse av utvalgte CE-hendelser

, Nyhet


DSB har i regi av samvirkeområdet kjemikalie- og eksplosivberedskap utarbeidet beredskapsanalyser for tre utvalgte hendelser innen kjemikalie og eksplosivområdet (CE).

Beredskapsanalysene gjelder batteribrann i ferge, eksplosjon og brann i anlegg for behandling av farlig avfall og en tilsiktet hendelse med bruk av trusselstoff i kollektivtrafikken.

I analysene har det vært undersøkt om beredskapen oppfyller det nivået som trengs for å håndtere disse hendelsene, og det er identifisert nødvendige tiltak for å kunne oppnå ønsket beredskapsevne ved disse hendelsene.

- Regelmessig kompetanseutvikling, trening og felles øvelser er avgjørende for et effektivt samvirke i håndteringen av slike hendelser, sier Brit Skadberg, fungerende avdelingsdirektør DSB.

Analysene vektlegger ansvar, samvirke, organisering og ledelse i en akutt situasjon og i den påfølgende normaliseringsfasen. Myndighetsgruppen for samvirkeområdet CE-beredskap vil følge opp noen av tiltakene i det videre samarbeidet mellom myndighetene.

Myndighetsgruppen består av representanter fra Politidirektoratet, Helsedirektoratet, Kystverket, Miljødirektoratet, Mattilsynet, Forsvaret, Forsvarets forskningsinstitutt og Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap.

>> Her kan du lese publikasjonen