Den nye Brann- og redningsskolen åpnet i dag

, Nyhet


I dag åpnet justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl den nye Brann- og redningsskolen i Tjeldsund i Troms.

− Dette er en stor dag for norsk samfunnssikkerhet og beredskap. Brann- og redningsvesenet gjør allerede en livsviktig jobb i by og bygd, over hele landet. Med den nye og moderne skolen spiller vi dem enda bedre - og bidrar til å ruste dem for fremtidens utfordringer, sa Enger Mehl.

Om lag 330 gjester, studenter, kursdeltakere og ansatte var samlet i vognhallen på skolens brannstasjon, for å markere åpningen. Brann- og redningsskolen er en del av DSB, og kan ta imot 160 studenter og 2500 kursdeltakere i året. Fra 2026 vil kapasiteten øke betydelig. I likhet med statsråden, understreket direktør Elisabeth Aarsæther i DSB at skolen representerer et historisk kompetanseløft for brann- og redningsvesenet.

− Vi lever i en urolig tid. Det er krig i Europa, klimaendringene rammer oss og vi har de siste årene måttet håndtere krevende hendelser som en pandemi, flyktningkrise og terror. Det er avgjørende med et brann- og redningsvesen som er optimalt rustet til å håndtere det som kommer vår vei. I dette perspektivet blir den nye Brann- og redningsskolen svært viktig, sa Aarsæther.

Det er et imponerende anlegg som nå er ferdig i Tjeldsund. Blant annet er det bygget en ny brannstasjon, og øvingsobjekter for å trene på ulike typer boligbranner, dyreredning og søk i sammenraste bygninger. Rektor Karl Erik Arnesen legger ikke skjul på at han er stolt.

− Det er en imponerende campus som er bygd opp gjennom de siste årene. Det samme gjelder organisasjonen for øvrig. Vi er ydmyke for oppdraget vi har fått, som er å utdanne kvalifisert brann-, rednings- og alarmoperatørpersonell til hele landet. Med de dyktige medarbeiderne vi har, og de gode undervisnings- og øvingsfasilitetene vi har fått plass, er jeg trygg på at vi skal lykkes, sa Arnesen.