Slik unngår du å bli skadet av fyrverkeri
De siste fem årene har til sammen 64 personer fått øyeskader etter bruk av fyrverkeri på nyttårsaften.
Det oppsto dessverre en feil og kommentaren din kunne ikke mottas, prøv på nytt og kontakt oss hvis problemet vedvarer.
Takk for at du meldte deg på, du vil motta e-post så snart det er nye varslinger.
[Missing text '/subscription/form/errormessages/from' for 'Norwegian']
Det finnes allerede et abonnement for denne e-postadressen, det ble derfor ikke opprettet et nytt.
De siste fem årene har til sammen 64 personer fått øyeskader etter bruk av fyrverkeri på nyttårsaften.
I løpet av de to siste ukene har sju personer omkommet i boligbrann. Desember er en av årets mest brannfarlige måneder. DSB oppfordrer alle til å passe ekstra godt på i tiden fremover.
DSB har engasjert RISE Fire Research til å undersøke brannfaren knyttet til bruk av levende lys, og spesielt i juletiden.
En fersk undersøkelse viser at 5 prosent ikke har eller vet ikke om de har røykvarsler. Det betyr at opp mot 200 000 personer kan gå jula i møte uten hjemmets viktigste livredder.
Årets samfunnssikkerhetskonferanse vart arrangert mandag 20. og tirsdag 21. november i Oslo.
Norske Kvinners Sanitetsforening og Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) har signert samarbeidsavtale for å bygge trygge og robuste lokalsamfunn.
Justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl åpnet Samfunnssikkerhetskonferansen 2023. Konferansen samler over 600 deltakere fra hele beredskaps-Norge.
Ein ny nasjonal rettleiar for tryggleik ved akutte hendingar på eller ved veg, er no publisert.
Hvem synes du fortjener samfunnssikkerhetsprisen for 2023? Alle kan foreslå kandidater, og fristen er 11. desember i år.
Les siste nytt om farlig stoff, industrisikkerhet, eksplosiver og farlig gods.
Egenberedskapsuka 2023 er nå i gang. Nå kan alle teste hvor forberedt de er hvis noe skulle skje.
Brann i siloanlegg er ei sjeldsynt hending for dei fleste brann- og redningsvesen. RISE Fire Research har i samarbeid med Fire Research and Innovation Centre (FRIC) omsett den svenske handboka «Brand i silo» til norsk på oppdrag frå DSB.
Med krig i Ukraina og en endret sikkerhetspolitisk situasjon i Europa, må militære og sivile beredskapsetater i Norge tenke mer verstefallsituasjoner enn før.
Vi omgir oss med stadig fleire bruksgjenstandar i kvardagen som må krev jamleg lading. I ei undersøking som Kantar gjennomførte i samband med Brannvernveka 2023, kjem det frem at norske hushald i snitt har 12 ladarar – for alt frå mobiltelefonar og nettbrett til el-sparkesyklar og verktøy.
22. august arrangerte DSB ved Nasjonalt samordningspunkt for markedstilsyn (SLO) en konferanse der 16 tilsynsmyndigheter og Tolletaten deltok.
Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) har inngått en rammeavtale med RAYVN/Proactima for levering av felles beredskaps- og krisestøtteverktøy til bruk for stat og kommuner.
DSB har sidan 2010 utarbeidd analysar av alvorlege hendingar som kan ramme Noreg, og som vi bør vere førebudde på å handtere – «Analyser av krisescenarioer» (AKS). Scenarioa er ein viktig del av grunnlaget når departementa utarbeider risiko- og sårbarheitsanalysar.
Ekstremvêret «Hans» har ført til store øydeleggingar på hus og eigedom. Ein ny artikkel frå DSB gir råd til dei som er ramma.
Måndag blei det etter ønskje frå statsforvaltarane sendt ut naudvarsel frå seks politidistrikt. Hensikta var å åtvare innbyggjarar og turistar om ekstremvêr. Gjennomgangen av utsendinga er godt i gang og har høg prioritet. Her er nokre av funna ein har gjort så langt.
Ekstremvêret har fått store konsekvensar fleire stader i landet. Faren er ikkje over, og dei store vassmengdene finn stadig nye vegar. Her er nokre råd til innbyggjarane i område som er ramma.
Tolv helikoptre, som vanligvis er tilgjengelig for å slokke skogbrann, er nå satt inn i flomområdene. Helikoptrene skal bistå med evakuering og andre oppdrag for å ivareta liv og helse i de flomutsatte områdene.
Det er mange tenestepliktige og tilsette som no jobbar med ulike oppdrag i sivilforsvarsdistrikta Oppland, Oslo og Akershus, Buskerud og Hedmark.
Nødvarsel ble i går sendt ut i seks politidistrikter etter anmodning fra statsforvalteren i forbindelse med ekstremværet Hans. Mange har opplevd å ha fått dette varslet flere ganger.
Ekstremværet «Hans» er varslet å treffe store deler av landet mandag og tirsdag med store nedbørsmengder. Beredskapsmyndighetene følger situasjonen tett og gjør nødvendige forberedelser for å kunne bistå med konsekvensene av ekstremværet.
En ny forordning om sikkerhet for forbrukerprodukter trådte i kraft 12. juni 2023.
Les siste nytt om farlig stoff, industrisikkerhet, eksplosiver og farlig gods.
78 prosent av folkesetnaden fekk testen av naudvarsel på mobil under den nasjonale varslingsprøva 14. juni. Det viser ei representativ undersøking som Ipsos har gjennomført blant folkesetnaden på vegner av DSB.
Brannar i el-sparkesyklar kan vere eksplosive og gi rask røykutvikling, og brennande delar kan bli kasta fleire meter av garde. Blant råda i ein ny rapport er å lade så trygt som mogleg, og unngå å lade i rømingsvegar.
DSB er uroa over tryggleiksnivået hos aktivitetsparkar i Noreg. Det blei avdekt fleire feil og manglar då DSB utførte tilsyn med ni trampolineparkar og leikeland.
Testen av Nødvarsel 14. juni skapte et stort engasjement i befolkningen, og over 100 000 har gitt sin tilbakemelding via skjemaet på nødvarsel.no.
Mange brann- og redningsvesen er for små og har for lite ressursar til å handtere framtidige utfordringar åleine. Ei arbeidsgruppe som regjeringa har peikt ut, anbefaler difor å styrkje det regionale samarbeidet. Det vil gi meir slagkraft.
I dag kl. 12:00 blei naudvarsel på mobil testa nasjonalt samstundes med at Sivilforsvaret gjennomførte sin halvårleg test av tyfonane. Det er første gang naudvarsel er testa ut på folkesetnaden i så stor skala.
Onsdag 14. juni klokken 12 skal Nødvarsel på mobil testes ut mot publikum i stor skala. Samtidig testes Sivilforsvarets tyfoner. DSB og Politiet ber nå befolkningen forberede seg på denne omfattende varslingsprøven.
Les siste nytt om farlig stoff, industrisikkerhet, eksplosiver og farlig gods.
Valget av konsept for nytt nødnett er nå tatt. Staten skal eie den tekniske plattformen, mens dekning og kjernenett skal leveres av kommersielle mobiloperatører.
Over halvparten av kommunane oppgir å ha vore ramma av alvorlege naturhendingar dei siste to åra.
En eksplosjon på et atomdrevet turistskip i Nord-Norge ødelegger reaktorene og skader flere i besetningen. Dette er bakteppet for Norges største atomøvelse.
Mange industrivirksomheter som håndterer farlig stoff, herunder storulykkevirksomheter, er berørt av streik. DSB minner om at krav til forsvarlig egenberedskap gjelder, også ved redusert drift som følge av streikeuttak.
– Å kommunisere klokt og effektivt med befolkningen i vanskelige tider, er avgjørende for en god krisehåndtering, sier direktør Elisabeth Aarsæther i DSB.
I ei ny undersøking går det fram at samlokalisering har ført til ei positiv utvikling av samarbeidet mellom naudmeldesentralane.
I Noreg gjeld eit generelt bålforbod frå 15. april til 15. september. I dette tidsrommet er det forbode å tenne opp bål og grill i eller nær skog og utmark.
Les siste nytt om farlig stoff, eksplosiver og farlig gods.
I 2003 ble DSB opprettet for å bidra til å styrke samfunnssikkerheten i Norge. Det har vært 20 år med forebygging, krisehåndtering og samarbeid
Ein ny nasjonal CBRNE-prosedyre for naudetatar og naudmeldesentralar skal bidra til godt samarbeid og felles situasjonsforståing ved hendingar.
Alle virksomheter som produserer eller bruker brennbare stoffer i sin aktivitet, må gjøre en risikovurdering knyttet til eksplosjonsfare. Forskrift om helse og sikkerhet i eksplosjonsfarlige atmosfærer regulerer arbeidet med å systematisk kartlegge og forebygge risiko. Nå skal ny veiledning gjøre regelverket lettere å forstå.
Strengere regler skal hindre at farlige stoffer kommer på avveie og misbrukes til å lage ulovlige eksplosiver. Fra 6. mars blir det forbudt å selge nitrometan over 16 vektprosent og svovelsyre over 15 vektprosent til privatpersoner eller virksomheter uten yrkesmessig behov.
Åtte av ti mener erfaringene fra kriser og hendelser de siste to årene har gjort dem mer forberedt på å møte framtidige kriser.
Personell frå fleire av dei humanitære ressursane til DSB er no på plass i Tyrkia for å hjelpe til etter jordskjelvkatastrofen som ramma landet tidlegare denne veka.
Les siste nytt om farlig stoff, eksplosiver og farlig gods.
NRK Supernytt tildeles Samfunnssikkerhetsprisen 2022 for sin nyhetsformidling i en tid med både nasjonal og internasjonal uro. Redaksjonen bidrar til et trygt samfunn for en særlig viktig målgruppe: Barn og unge.
Samverke mellom naud- og beredskapsaktørane på skadestaden er gjennomgangstema for dei tre studia som det no kan søkjast opptak på ved Politihøgskolen. Fristen er 15. februar 2023.
Onsdag 11. januar klokken 12.00 tester Sivilforsvaret signalet «Viktig melding – søk informasjon» i alle kommuner der det er montert varslingsanlegg.
DSB, Politidirektoratet, Nasjonal kommunikasjonsmyndighet og mobiloperatørene har det siste halve året jobbet tett sammen for å etablere Nødvarsel på mobiltelefon. Nå er systemet levert.
Elsikkerhet nr. 94 er no ute. Bladet inneheld mellom anna statistikk og omtale av el-ulukker, faglege artiklar og informasjon frå NEK og Energi Norge.